I choose to be happy

 
Såhär kul är pedagogik-plugg. Vi längtar hem.

Fråga och svar

Hej fina Malin! Jag har varit tillsammans med min pojkvän i snart två år. Till en början var det jättemysigt att ligga inomhus i varandras famn och titta på en romantisk komedi, men nu, snart två år senare börjar det bli ganska uttjatat och känns som att det är det enda vi gör. Han vill aldrig träffa mina vänner, och har aldrig givit dem chansen att visa vilka de är. Men har du några tips och idéer hur man håller förhållandet vid liv? Vad gör du om Birk när ni är med varandra? Känner att jag börjat lessna, jag vill hitta på saker men vet inte vad! Hjälp mig, snälla!
 
Svar: Hej gulle du. Mitt tips är helt enkelt det du nämnde själv, hitta på småsaker! Fika tillsammans på något mysigt café, gå på bio, gå ut och drick vin tillsammans eller bara mys till det lite extra hemma. Försök kom ur era rutiner, skippa filmerna och lyssna på musik istället, stanna uppe en hel natt och bara prata. Gör saker som ni inte brukar göra tillsammans! Med det sagt tycker jag också att det är fruktansvärt viktigt att ens pojkvän kan umgås i samma kretsar som en själv, men är det så att din pojkvän absolut inte vill så hoppas jag att du gör det själv istället! Umgås med dina vänner och se till att få mycket tid till att fokusera på dig själv, om du känner att du faktiskt börjar ledsna så var hellre ensam eller med dina kompisar istället för att bara ligga och kolla på film med din pojkvän. Se istället till att de gånger du träffar honom blir speciella och värda att minnas, kvalitét framför kvantitet i alla lägen. Att sakna varandra är ju för i övrigt väldigt nyttigt i ett förhållande och bland det mest romantiska som finns!
 
Det blev kanske inte så mycket vettigt av mitt svar men jag hoppas att jag har lyckats hjälpa till lite, lite i alla fall. Maila malin_frisell@hotmail om du vill prata mer eller dela med dig av hur det går! Stor kram till dig.

Vote for Frisell

Hej mina gullefjun! Nu är det såhär att jag skulle behöva en liten tjänst, gå in på thorengalan.devote.se och lägg en röst på mig som årets tvåa. Då är ni officiellt världens gullefjunigaste.


I am the wilderness locked in a cage

Lunch @ Unico med kärlek.


Om att sakta men säkert förstöra sitt liv

Fråga: Vad ska man göra när tankarna verkligen tar över ens liv. Det går inte bra i skolan alls längre, hemma är mat det enda jag tänker på. Nya sätt att undvika de, och ingen av mina vänner vet direkt att jag har problem med de och jag vill inte riktigt hur jag ska berätta för dom. Mamma och pappa säger hela tiden att om jag går ner ett enda kilo till så kommer dom åka med mig till sjukhuset men jag vill inte släppa in någon människa jag inte känner i mitt liv som ska få mig att gå upp i vikt när jag igentligen behöver gå ner. Jag vet helt ärligt inte vad jag ska göra, och har läst din blogg ett bra tag så vet att du kanske kan hjälpa mig på något sett kanske. Jag vill ju inte jämföra mig med varenda tjej jag ser, men jag kan knappt gå på fester här i Uppsala längre för alla är så fina och jag klarar inte av att se alla, dom är så fina och de är som jag inte duger.
 
Svar: Hej fina du! Jag vet att det inte är vad du vill höra, men du måste söka hjälp. Eller låta någon annan söka hjälp åt dig. Det låter som att din ätstörning (för ja, det är helt klart vad du har) har gått så pass långt att du MÅSTE låta någon annan ta hand om dig. Jag vet exakt hur du känner, du tror att hjälpen kommer att göra dig tjock, men så är det inte. Hjälpen kommer att göra dig frisk från den sjukdom som har tagit över ditt huvud. Din ätstörning är helt enkelt inte värd det, hur svårt det än känns att släppa på känslorna som styr dina tankar och matvanor så är det inte värt att offra sitt liv för. Så som det låter på dig så har du redan börjat offra stora delar av ditt liv och det kommer bara att bli värre och värre. Energibristen kommer att få din hjärna att sluta fungera, du kommer att isolera dig från alla i din omgivning och hela din värld kommer att kretsa kring mat och vikt och absolut ingenting annat. Låter du sjukdomen ta över dig så kan du glömma karriär, vänner, socialt liv och framtid. Till slut, om du inte tar emot hjälp, så kommer du att dö. Det är bara ren fakta. Så snälla du, tro mig, det är inte värt det.
 
Ta hand om dig och hör gärna av dig igen på malin_frisell@hotmail.com om du vill prata. Kram!
 
 

Dancing to keep from crying

I fredags överraskade min man mig med middag på stans bästa italienska resturang, Ill forno Italiano. Underbart mysigt var det!


A vision of ecxtasy

Mobilbilds-mania ännu en gång. Här har ni en liten snabbtitt på vad som har hänt sedan vi hördes sist! Det har varit Allhelgona vilket har inneburit både maskerader och ett besök vid både min pappas och mina morföräldrars grav. Förutom det har jag även hunnit med att äta god mat, gosa på en mysig födelsedagsmiddag hos Birk, shoppa lite och umgås med mina nära och kära.


RSS 2.0