När livet sköljde bort oss och vi glömde våra minnen

Njutit av sovmorgon, jordgubbar, grillmiddag, sol och sambo. Att jag är fruktansvärt trött, täppt i näsan och precis blivit stucken av ett bi känns ganska oväsentligt. Jag är överflödigt lycklig.

Daughter to father

Skrivet 2011-05-05.
 
Om jag tar på mig gummistövlarna och går vår vanliga runda, går du bredvid mig då? Ska jag vänta på dig vid skogsbrynet i några minuter så att du får hämta andan? Kan vi gå vidare? Har trycket över bröstet släppt nu? 

Jag gråter inte så mycket längre. Jag dricker en massa te och lyssnar på Veronica Maggios nya album om och om igen. Hon sjunger om sju sorger och jag tänker att jag har nog bara en. Men den är så mycket större än någon annan sorg jag någonsin upplevt. Som sju sorger i en. Jag kommer att överleva, säger dom.

Så jag går vår vanliga runda och när jag kommer fram till skogsbrynet stannar jag upp och väntar i några minuter. Jag äter min frukost utan du sitter mitt emot, jag publicerar texter även fast du inte har fått läsa dem först och jag skrattar åt skämt även fast de inte är dina.

Men när Veronica sjunger att hennes hjärta blöder vet jag så väl att mitt gör det också. Och trots att jag har blödningen under kontroll och att jag vet att jag kommer att överleva så är det inte alls det jag vill. Jag vill ställa in din äggkopp i diskmaskinen på morgonen, jag vill se dig skratta och jag vill höra stegen av dina stövlar bredvid mig i gruset. Jag vill inte överleva. 

Jag vill leva.

So please just let me hold you, one last time

 
Avrundar en nästan obehagligt god pestopasta med att bänka mig i Birks knä. Söndagsmys all in, mina vänner.

All I ever wanted was a piece of you

 
Blå armband från HM och ring från Bikbok.

Om att vara vacker men ändå känna sig ful

Igår pratade jag med en vän om hur det är att känna sig ful, om att veta om hur vacker man är och tycka att man oftast blir bra på bild men att ändå känna sig ful. Det är ett skrämmande ämne, för att känna sig ful är en av de farligaste känslorna som finns. Känslan av att känna sig ful äter upp en människa inifrån och tillslut, om man inte stoppar den, så kommer den att leda till undergång. Jag har förstört så mycket genom att känna mig ful. Jag har offrat så fruktansvärt många viktiga saker och människor i jakten på att få känna mig fin, bara för att i slutändan inse att det inte funkar så. Att känna sig fin är ingen slutstation vi alla måste nå genom att gymma, färga håret för femte gången och sluta äta. Tro mig, för jag har en gång nått min slutstation. Jag har stått framför en spegel och inte kunnat hitta ett enda fel på min kropp och ändå känt mig fulast i världen. 
 
Att känna sig ful är en av de farligaste känslorna som finns. För den kan så lätt gå överstyr, och oavsett vad så leder den bara till besvikelse. Den kan över en natt gå från en dålig hårdag till att överhuvudtaget inte kunna visa sitt ansikte bland folk. Jag vet detta för att jag inte kommer att kunna gå i skolan i höst. Jag kommer inte att få uppleva känslan av att ta studenten med en klass jag älskar och jag kommer inte få ha på mig en studentmössa, och det är inte för att jag inte förstår matte eller inte uppskattar att gå i skolan, utan bara en av de hundratals saker jag har gått miste om för att jag har känt mig ful. För att jag en gång lät den känslan ta över precis allt det som var jag, och för att det sen dess har funnits så oerhört många dagar då det har varit en fysisk omöjlighet för mig att gå utanför dörren bara på grund av det jag sett i spegeln.
 
Därför är att känna sig ful en av de farligaste känslorna som finns. 

Sometimes I still need you

 
Poolparty en varm sommarkväll hos finaste Emma. Bad, musik, bra människor och utomhushäng. Ungefär precis sådär som man helst vill spendera en julinatt. Nu väntar cirka hundra dagars kurering, men vad fan, it was worth it.

You've been saing that eventually, you'll be walking right out of me

 
En varm sommarkväll, gos, vin, fint (men väldigt ofotogeniskt) folk och allsång på en terass med Pontus som värd. Ja, lite så såg gårdagens kväll ut. 

Tell me, does she kiss like I used to kiss you?

 
...Och bakisdag it is.

Att sätta kedjor på en hurricane

 
Lite gammalt i brist på nytt. Kappa från Lindex, linne och shorts från Gina tricot, solglasöngon från HM, skor från Dinsko.

Ur mobilen

 
Några mobila godingar från den senaste tiden. Living the good life så att säga.

Men vågar du så får du varje skärva av mitt hjärta

 
Lördag kväll. Vitt vin och libanesiska tapas på Meza. Och en älskling som bordskavaljer, såklart.

And sooner or later I will breathe somehow

 
Återigen tillbaka till the life of a hemmafru och högsta klassens vardagslyx med god mat, rödvin och en oförskämt fin man. Oj, vad jag trivs.

Umeåvistelsen

 
 
Vi hann med mycket under vår Umeåvistelse må jag säga, allt från fiske och en helkväll på stan till en gratiskonsert med Lisa Miskovsky och en liten kräftskiva. En helt underbar liten semester med världens finaste pojkvän, världens finaste svärföräldrar och världens finaste mamma. 

Kill them with your kindness

 
Har det fortfarande oförskämt bra, kommer hem imorgon kväll. Hej!

The moment I met you, that moment I forgot about everything I've been through

 
Befinner mig just nu i Umeå tillsammans med Birk, Birks förldrar och mamma och är väl mer eller mindre konstant euforisk. Världens underbaraste plats, världens underbaraste väder och världens underbaraste människor. Mer uppdatering får ni när jag kommer hem, nu ska jag bara koncentrera mig på att vara lyckligast i världen.

If begging is all that's left to do, here I go, I'm just not ready to let go

 
Gårdagen bjöd på hemmagjord pizza á la Birk, förkrök och mangochutney på Williams, lite dans på Birger, samt världens bästa tänkbara sällskap. Livet är bra fint ibland känner jag.

Du får gärna komma hit och skrämma mörkret

 
Spenderar kvällen med hamburgemiddag, rödvin, skräckfilm och en gosig pojkvänsfamn. Med det sagt, jag är nöjd. Mycket nöjd.

Still I can't find the courage to say; stay

 
Blazer och halsband från HM, armband från pojkvän, parfym från Donna Karen. Genomgår för i övrigt ett litet helvete med trettionio graders feber och konstant frossa just nu, inget jag rekommenderar. Nu: te!
 

Questions and answers

Bor du och din Birk ensamma, varför? Svar: Ja, vi har bott tillsammans i cirka en månad nu! Min mamma är nämligen i Umeå över hela sommaren så Birkis och jag passade på att bli sambos. Hur mysigt som helst.

When you love someone but it goes to waste

 
Botar deppighet med världens finaste sambo och film. Och tacos, såklart.

I crashed my car into the bridge, I watched, I let it burn

 
Leopardfärgad blus från Bikbok, hårsnodd från Glitter, halsband från HM och skor från Dinsko.

I dina ögon var det lättare att existera


 
Igår vankades det en liten, liten barrunda med ett knippe fina människor. Vi hann med både Williams och Framfickan, samt en massa vin och annat gos, innan vi åkte hem till sängen med sista bussen. En fin kväll!

Dealing with a heart that I didn't break

 
Igår. Rödvin, öl och afrodans at my place följt av en svettig utgång på Birger och en tripp förbi Donken. Allt tillsammans med världens finaste människor. Ett sjukt vinnande koncept.

In need of repair it won't be you I'm calling

 
Just nu: väntar på fina gäster och gör oss redo för en helkväll på Birger. Skål!

Sometimes I wonder how you stay so sad when you're so beautiful

 
Nyinkommen bebis i badrumsskåpet. Versace Yellow Diamond.

I would do the stars for you anytime

 
 
Igår började jag firandet av Birks födelsedag med tårta, frukost på sängen och paket. Sen åkte vi hem till Birks föräldrar där nästan hela fina släkten så småning om infann sig för lite grillat och vin, och till sist avslutades firandet på Williams med ett knippe underbara människor. Åh, fina dag.
 

Och jag har trott att jag var alldeles för trasig för att räddas

 
Varvar kladdkakebak med skräckfilm och hångel. Ännu en gång: skål för sambolivet!

If you stand for nothing you will fall for anything

 
Såhär kan man se ut när man ränner runt på stan och letar födelsedagspresenter om man vill. Kostymbyxor från H&M, pumps från Dinsko, väska från Gina tricot.

Questions and answers

 
Tänker du någonting på att Birk är yngre än dig? Svar: Nej, inte alls faktiskt. Jag föll för hans personlighet och inte hans ålder, så det är ingenting jag tänker på. Går du i skolan nu? Svar: Jag kommer med troligtvis inte kunna gå ut skolan på "vanligt" vis, mest på grund av att jag har blivit erbjuden en behandling nu i höst som kräver sjukskrivning men också på grund av en del andra personliga hälsoanledningar. Jag får helt enkelt ta en annan väg, och låta det ta den tid det tar.

Den vackraste stunden i livet var den när du kom

 
Fick helt spontant denna underbara present av världens bästa pojkvän igår kväll. Alltså åh, lyckoruset.

RSS 2.0