Du får gärna komma hit och skrämma mörkret
Här hemma pågår nyårsförberedelserna för fullt med allt från lockande av löshår till blandande av fördrinkar. Min kväll kommer att börja med en storslagen hummer-middag hemma hos mig tillsammans med några fina och sedan fortsätta hemma hos Rikard där det vankas dans, fyrverkerier och allt där i mellan i kombination med ett otroligt gäng fina människor. Ja, ni hör ju själva. Det kan inte bli annat än fantastiskt.

Om ett nytt år och allt det som gör livet värt att leva

Tvåtusenelva var året då jag slutade leva. I ett helt år var jag fullkomligt livlös. Jag var så sjuk och jag var så ensam och jag var alldeles kolsvart inombords. Jag spenderade mina dagar i en säng med något som kändes lite som feber inombords, fast tusen gånger värre och tusen gånger så smärtsamt. Valborg, midsommar eller julafton spelade inte någon roll. Jag bara låg i min säng och såg årstiderna förändras utanför fönstret, samtidigt som jag lät den jag en gång var långsamt tyna bort framför mina ögon. I perioder grät jag så pass oavbrutet att tårarna på mina kinder slutade kännas och i andra perioder var jag bara livlös. Utan att öppna ögonen, utan att prata och utan att äta.

Trots detta har jag aldrig varit så tacksam över ett nytt år och en ny start som jag är idag. För är det någonting man lär sig när man på mindre än en månad går från att vara en social och glad tjej till att vara en nedbruten människa helt utan livslust, så är det vilka saker i livet som är på riktigt. Vad som består och vad som kan försvinna på ett ögonblick. Den kärlek jag har fått erfara de senaste året kommer aldrig att dö. Jag har varit i helvetet och vänt och det är inget jag önskar min värsta fiende ens. Men på vägen har jag fått det bevisat för mig att det finns människor som är villiga att slå sig blodiga för min skull, och för det är jag så oändligt tacksam.

Smärtan jag har fått erfara det senaste året har fått mig att inse vad det är som verkligen betyder någonting. För tro mig, högsta betyg i alla ämnen och storlek trettiofyra på tröjor betyder ingenting alls när man väl sitter där på sin säng och inser att man faktiskt inte vill leva mer. Människorna runt omkring som aldrig slutar krama ens hand, hur mycket den än skakar och hur orkeslöst man än kramar tillbaka, det är de som betyder någonting. Ingenting annat kommer någonsin spela någon roll.

Dessa människor ger mig ork att leva. För varje gång jag har suttit där på sängkanten och skadat mig själv så har jag skadat dem också. Varje gång jag har sjunkit djupare ned i det svarta så har de följt efter. Så fruktansvärt många gånger har jag sett dem lida och så fruktansvärt många gånger har jag låtit dem göra det. Jag har blundat för jag har inte orkat se. Ändå fanns de kvar vid min sida när jag öppnade mina ögon igen. Ändå har de offrat en bit av sig själva när de slagits för min överlevnad då jag inte orkade göra det själv. Det är tack vare dem, tack vare deras konstanta kärlek och deras luft i mina lungor, som jag står upp idag.

Jag vet att jag fortfarande är långt ifrån den sociala, glada och tjej jag var förut. Jag är fortfarande svag och jag är fortfarande trasig. Men jag har långsamt börjat släppa taget om allt det som förstör mig. För första gången på länge vill jag verkligen leva mitt liv och för första gången på länge kan jag se någon slags framtid för mig själv. Det här ska bli mitt år. Det är min tur att leva och det är min tur att med allt det jag har ge tillbaka till dem som hjälpt mig att andas under året som gått. Det var för deras skull jag bestämde mig för att inte ge upp, och det är för dem jag ska fortsätta att slåss. För dem vill jag leva. Hela år tvåtusentolv och varenda sekund i resten av mitt liv.

Please teatch me gently how to breatheTre ganska osammanhängande bilder som på något konstigt vis sammanfattar början av mitt jullov. Jag har firat jul i Örebro, jag har gått ut på krogen med min fina Lisa, jag har införskaffat mig ett par nya klackar och jag har gosat så mycket som möjligt med männen och kvinnorna i mitt liv. Väldigt fint faktiskt.

Jag är ett skal utan mening, men det ekar mindre om jag fyller mig med dig


Idag har jag mest bara druckit glögg, ätit risgrynsgröt och slagit in julklappar. Snart åker jag och mamma till Örebro för att spendera julen med den lilla släkt vi har och sen är det tack och lov över för i år. Missförstå mig rätt, julen är himla fin och gosig men den gör samtidigt känslan av att någon fattas så extremt påtaglig.


Två vinkvällarVinkväll ett: en måndag som spenderades med fina människor hemma hos mig och avslutades med en mysig sleepover. Vinkväll två: en lördagkväll som började hemma hos mig med pojkarna och flickorna och fortsatte med dans på Birger. Fantastiskt fint förstår ni.

Vem skulle bry sig om våra hjärtan blev förstörda?Igår åt jag lunch på Café 018 med dessa pinglor. Tänk vilka fantastiskt fina människor det finns.

Ingen annan skulle gå en enda meter för mig


Här har ni de senaste dagarna, sedda ut ett bildperspektiv. Jag mår inte alls bra men det gör inte så mycket, för imorgon är det avslutning och Release på Birger och sen ska jag fylla mitt jullov med så mycket kul att jag inte kommer hinner tänka på varken män, energibrist eller andra störningsmoment som gör ont i magen.

I am done with my graceless heart

Igår vankades det julbak hemma hos Jennifer tillsammans med henne, Viktoria och hunden Håkan. Pepparkakorna blev väl lite smått brända och misslyckade men sällskapet var ju helt fantastiskt i alla fall.

Varför måste vi alltid sluta med tårar och skrik, bråk och panik?Triss i bilder från dagens äventyr. Som för i övrigt har inneburit allt från lunch på Olearys till ballonger och mysfika på Waynes med fina Jempa och Jules.

Det hjärta som skulle bli ditt på något vis fryser nu sakta till isLite såhär ser jag ut idag när jag ska åka in till stan för att skriva ett fett matteprov och sedan belöna mig själv med fika med mina små kycklingar. Japp, you heard me. Slå den fikan om ni kan.

Hon har låtit mig räkna ärren på hennes underarm

Jag ser dem överallt. På gatan, på bussen och ibland även som livlösa spöken i mina mörkaste mardrömmar. För någon vecka sedan såg jag en av dem inne på Cubus. I en tjock, mörkblå dunjacka och med samma gråa ansiktston som hon hade förr. För någon sekund tänkte jag att jag kanske borde säga hej. För jag har hållt om henne i flera timmar när hennes permission blev indragen. Jag har hört henne skrika av ångest och gråta av smärta på andra sidan väggen av mitt vilorum. Jag har blottat min insida inför henne och hon har låtit mig räkna ärren på hennes underarm. Men nu säger jag inte ens hej.

På avdelningen var vi som bästa vänner. Där inne, i en värld av vita sjukhusväggar där precis allt handlade om att lära sig att tugga och svälja, var vi varandras enda anknytning till verkligheten. Där inne famlade vi genom samma mörker och där inne delade vi samma känslor. Jag minns hur vi en gång skrattade så att vi nästan grät när vi tittade på Pirates of the Carribien för sjunde gången i rad. Lite "imorse ville vi nog mest bara dö men nu sitter vi ändå här igen och kollar på samma jävla film för sjunde gången i rad"-komedi. Men nu skrattar vi inte längre.

Idag fick jag veta att hon har försökt ta livet av sig. En överdos av sertralin, artarax eller kanske var det benzo. Jag minns faktiskt inte. Hon brukade alltid sticka så fina, färgglada vantar under pysseltimmen och nu ligger hon på sjukhus för att hon vill dö. Men jag gråter inte.

För här, på utsidan, känner jag henne inte. Jag vill inte känna henne. Jag vill inte veta hur hon mår, jag vill inte veta vad hon tänkte när hon svalde alla de där tabletterna och jag vill framför allt inte veta om jag ibland tänker precis likadant. Jag vet hur hon ser ut när hon famlar i mörker, jag har minst tre par av hennes färglada vantar i garderoben och jag ser hennes ansikte i varenda jävla en av mina mörkaste mardrömmar. Men jag gråter inte.


Att dö av kärlek är vackert men lite dumt

Dscf5643_14998809_large

Ta mig till kärlek, ta mig till dans, ge mig något som tar mig någonstans

Eftermiddagen har spenderats lite så som bilderna illustrerar. Med julklappsshopping och lite fika på Espresso House. Inatt ska jag kombinera Lana Del Rey på högsta volym med te och självömkan. Jag har ont i huvudet och jag har ont i magen och jag vet redan nu att jag inte kommer att kunna sova.

Jag hade lovat att aldrig ge bort min insida till någon igen


Tycker att precis hela världen suger idag, skyller på PMS och klistrar på ett litet smile. Nu: skola!

My hands are strong but my knees are far to weakSåhär såg det ut i söndags när världens finaste familjer, familjen Polak och familjen Hübbinette Sahindal, var hos oss på lite middag och annat gosigt.

Hjärtat i bröstet och det kändes som om någon rivit ut detVar handlar du second hand kläder?
Svar: Det varierar! Men exempelvis Tradera, Myrornas och olika småloppisar. Vart har du köpt den där mobilväskan? Svar: Från Marsh of Sweden. Du kan hitta deras produkter här. Hur får du så fin färg på läpparna? Svar: Lägger först en bas med lite foundation, och sedan använder jag Viva la Divas läppstift i nyansen Madonna. Var är tröjan ifrån? Svar: Den är från HM! Träffar du någon just nu? Svar: Kanske det kanske.

Take only what you need from meDet här är Jennifer. Hon är världsfin.

Jag vet inte vem jag är, men jag vet att jag är din
Såhär börjar jag min fredagskväll. Med sushi och vin tillsammans med min fina mamma. Lite senare anländer även Jennifer, Viktoria, Clara, Eric, Arvid och Calle för lite vin, kärleksfilmer och mys. Ha en gosig fredag ni med, fina ni!


RSS 2.0